ارسال بهترین پیامک در موقعیت‌های حساس

در این مقاله به شما کمک می‌کنیم که چطور در موقعیت‌های احساسی عملکرد بهتری از خود نشان دهید و بتوانید گلیم‌تان را از آب بیرون بکشید.

آیا تا به حال از ارسال یک پیام کوتاه اشتباهی احساس گناه کرده‌اید؟ البته که کرده‌اید. ما انسان هستیم و جایزالخطا. در این مقاله به شما کمک می‌کنیم که چطور در موقعیت‌های احساسی عملکرد بهتری از خود نشان دهید و بتوانید گلیم‌تان را از آب بیرون بکشید. این امر گاهی اوقات خیلی آسان است و با کنار گذاشتن گوشی تلفن همراه محقق می‌شود. می‌توانیم تمام روز را در مورد شگفتی‌های پیامک صحبت کنیم؛ اما اغلب این خود پیام کوتاه است که می‌تواند پیامدهای ناخوشایندی به دنبال داشته باشد.

شما نمی‌توانید برای غیبت در جلسه امتحان ریاضی دانشگاه از طریق ایمیل عذرخواهی کنید؛ ترک شغل به صورت تلفنی صورت خوشی ندارد؛ پدربزرگ و مادربزرگ‌ها از کارت پستال‌هایی که گهگاه برایشان می‌فرستید، خوشحال می‌شوند؛ اما بیشتر دوست دارند هرازگاهی به آنها سر بزنید تا درباره همه چیز با شما صحبت کنند.

با خواندن این مقاله می‌توانید در موقعیت‌های حساس بهترین تصمیم ممکن را بگیرید.

۱) فرستادن پیامک در موقعیت‌های احساسی: کاری نکنید که باعث سوء تعبیر شود

بر اساس یک قاعده کلی، ارسال پیام کوتاه در مورد مسائل عاطفی دشوار است. اما چرا؟

به گفته کریستین بایرون، محقق رشته مدیریت در دانشگاه سیراکیوز، انسان‌ها به طور طبیعی پیام‌ها و ایمیل‌های دریافتی مبهم خود را با نگاهی بدبینانه می‌خوانند. بر اساس مطالعه بایرون، فرد در این شرایط از پیام مثبتی که قرار بود منتقل شود، غافل می‌شود.

در اینجا به یک نکته باید توجه کرد و آن این است که پیام‌های کوتاه خود را تا حد امکان رک و بی‌پرده ارسال کنید. اما حقیقت چیزی دیگری است؛ وقتی پای احساسات به میان می‌آید، رعایت این نکته واقعا سخت خواهد بود!

به عنوان مثال، فرض کنید که خبر فوت پدر یا مادر دوست‌تان به شما رسیده است. غریزه به شما می‌گوید هرچه سریع‌تر با او تماس بگیرید. اما به محض اینکه کمی فکر می‌کنید، می‌گویید شاید او در موقعیت مناسبی نباشد و نتواند صحبت کند. افراد در این شرایط معمولا درگیر تماس‌های تلفنی و شنیدن زنگ در هستند، بنابراین شاید بهترین کاری که می‌توان کرد این است که کمی به او فرصت بدهید. اما باید به طریقی به او نشان دهید که به فکرش هستید. پس چه کار باید کرد؟ مطمئنا نمی‌خواهید به او پیام بدهید که: «هی، رفیق، متاسفم که مادرت مُرد». بهتر است در پیام‌تان برایش توضیح دهید که می‌دانید فرستادن پیام در چنین شرایطی کاملا ناکافی است و در اولین فرصتی که او هم آمادگی‌اش را داشته باشد، حتما در کنارش خواهید بود. در ضمن در چنین شرایطی به هیچ عنوان از کلمات مخفف و شکلک‌ها استفاده نکنید.

۲) پیامک کاری: آیا مناسب است؟

آگاهی از نحوه ارسال پیامک در محیط کاری می‌تواند دشوار باشد. اگر برای ارسال یک پیامک کاری از همان اصول ارسال پیامک‌های شخصی استفاده کنید، ممکن است غیرحرفه‌ای به نظر برسید؛ همچنین این احتمال وجود دارد که از اهمیت پیام‌تان کاسته شود. بهتر است ریسک‌های موجود را درک کنید، قواعد را یاد بگیرید و مثل یک قهرمان‌ بازی کنید. چون اگر از ارسال پیامک‌های کاری اجتناب کنید، از شانس پیشرفت در زندگی شغلی و حرفه‌ای خود باز خواهید ماند.

بررسی‌های انجام شده در سال ۲۰۱۵ نشان داد که ۸۰ درصد از متخصصان کسب و کار به صورت روزانه پیامک می‌فرستند. این در حالی است که ۱۵٪ از این افراد می‌گفتند بیش از نیمی از پیام‌های کوتاهشان صرفا با اهداف کاری ارسال شده است. از این رو، مشخص شد که اکثر مردم با مقاصد کاری به ارسال پیامک می‌پردازند.

پیام کوتاه می‌تواند باعث افزایش صمیمیت در محیط کسب و کار شود. به عنوان مثال، اگر یکی از اعضای ارشد یک کار بزرگ انجام داده است، ارسال پیامک برای تقدیر و تشکر از تلاش‌های او می‌تواند ارزشمند باشد. همچنین، اگر می‌خواهید سطح اعتماد بین خود و مشتریانتان را افزایش دهید، می‌توانید از پیامک استفاده کنید. این کار پرده‌های بین شخصیت حرفه‌ای و شخصیت خصوصی شما را بر می‌اندازد و شخصیت حقیقی شما را آن طور که خارج از محیط کسب و کار دیده می‌شود، به دیگران نشان می‌دهد.

۳) فرستادن پیامک هنگام عصبانیت: وقتی دستان‌تان می‌لرزد، آرام قدم بردارید

با همسرتان دعوا کرده‌اید؟ برای درست کردن اوضاع از پیامک استفاده نکنید! ارسال پیامک در این شرایط تنها باعث خراب‌تر شدن اوضاع می‌شود. به علاوه، او یک نسخه کتبی از گفته‌های شما خواهد داشت. از این رو، باید انتظار داشته باشید که بارها حرف‌هایتان را به خودتان تحویل دهد.

اما چطور می‌توانید از پیام کوتاه به نفع خودتان استفاده کنید؟

کمی فکر کنید؛ ارسال یک پیامک بی‌روح برای نشان دادن اینکه همه چیز تحت کنترل‌تان است، ممکن است بد تعبیر شود. بهتر است از متن زیر استفاده کنید: «برای حرف زدن آماده نیستم. اجازه بده کمی فکر کنم تا دیرتر حرف بزنیم.»

به این ترتیب، متهم نمی‌شوید که او را نادیده گرفته‌اید. همچنین حرفی نمی‌زنید که بعدها از گفتنش پشیمان شوید. وقتی حرف بزنید که آرام، معقول و منطقی باشید. در این شرایط می‌توانید بر حرف‌هایتان کنترل کامل داشته باشید.

۴) افراط در ارسال پیامک: اجازه ندهید زیاده‌روی در ارسال پیامک رابطه شما را خراب کند

گیر کردن در ورطه پیام‌های کوتاه به همراه کسی که با او ارتباط دارید، آسان است. اگر همینطور ادامه دهید، تماس‌های تلفنی شبانه جای خود را به پیامک‌های شبانه خواهند داد. در این شرایط، ممکن است کمتر به دیدن هم بروید، چون فکر می‌کنید دائما در کنار هم هستید. با اینکه ارسال پیام کوتاه تا حد زیادی باعث نزدیکی بیشتر می‌شود، افراط در ارسال پیام کوتاه می‌تواند مشکلاتی به بار آورد.

لری شید و جاناتان سندبرگ، از دانشگاه بریگهام یانگ دریافتند که ارسال پیامک‌های زیاد از حد، به نارضایتی در رابطه منجر می‌شود. بنابراین اگر روز و شب به همدیگر پیامک می‌زنید، بهتر است کمی دست نگه دارید.

۵) پیامک‌های اضطراری: در موقعیت‌های مرگ و زندگی زنگ بزنید

هرگز در موقعیت‌های مرگ و زندگی پیامک نزنید؛ تماس بگیرید! اگر تصادف کرده‌اید، از پیامک برای درخواست کمک استفاده نکنید. ممکن است دریافت‌کننده پیام فکر کند شوخی کرده‌اید. به طور کلی، ۹۰٪ از پیامک‌ها در ۳ دقیقه نخست پس از دریافت خوانده می‌شوند؛ اما چه می‌شود اگر پیام اضطراری شما جزء آن ۱۰٪ باقی‌مانده باشد؟ بنابراین، در شرایط اضطراری هرگز از پیامک استفاده نکنید.

اما اگر در یک موقعیت اضطراری با کسی تماس گرفتید و پاسخ نداد، بهتر است پیامک بزنید و از ایمیل صوتی استفاده نکنید. ممکن است افراد ایمیل صوتی خود را تا چندین روز چک نکنند.

۶) ارسال پیامک در حضور دیگران: چطور مودبانه به پیامک مهم‌تان جواب دهید 

دکتر مونیکا مور، روانشناس دانشگاه وبستر در سنت لوئیس معتقد است که تماس چشمی در دیدارهای دوستانه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. اینکه وقتی با دیگران هستید، دائما سرتان توی صفحه گوشی باشد، به نوعی نشانه بی‌ادبی است. وقتی با کسی هستید، ۱۰۰٪ حواستان را به او اختصاص دهید. با این کار، نه تنها شخصیت خود را نشان می‌دهید، بلکه دیگران را هم به خود علاقه‌مند می‌سازید.

توصیه ما این است که تا حد امکان گوشی تلفن همراهتان را حتی روی میز نگذارید. آن را در جیب‌تان بگذارید و برای چک کردن به دستشویی بروید. اگر پیامی که منتظرش هستید خیلی مهم است و باید بلافاصله پاسخ بدهید، حتما پیش از دست گرفتن تلفن، از طرف مقابل‌تان مودبانه عذرخواهی کنید و با یک توضیح کوتاه او را از اهمیت موضوع باخبر سازید.

۷) ارسال پیامک از پشت صفحه گوشی: صادق باشید

همه ما از پشت صفحه نمایش گوشی پیامک می‌زنیم، اما این به آن معنی نیست که از گوشی به عنوان یک سپر استفاده کنیم. پیامک صادقانه‌ترین نوع ارتباط است. اغلب افراد در پیامک‌هایشان صادق‌تر از یک ارتباط واقعی هستند. اما ممکن است این صداقت همان چیزی نباشد که انتظارش را دارید. وقتی از پیام کوتاه استفاده می‌کنید، می‌توانید حرف‌هایی بزنید که هرگز در یک ارتباط واقعی فکرش را هم نکرده‌اید. حتی ممکن است بعضا به کسی توهین کنید، حرفی را از روی بی‌فکری بزنید یا اینکه شخصیت واقعی‌تان را از دید دیگران پنهان نگه دارید؛ چون فکر می‌کنید که اینطور بیشتر در امان هستید.

اطلاعات استخراج شده از: الو دکتر

ارسال پیامک به شماره‌های مسدود شده

ارسال پیامک به شماره‌های مسدود شده عنوان سرویسی است که به تازگی به امکانات پنل‌های کاربری سامانه پیامک برتر افزوده شده‌است.

همانطور که از عنوان این سرویس تازه هم پیداست، کاربران گرامی سامانه (و البته آن دسته از کاربرانی که تاکنون به هر دلیلی نتوانسته‌اند به منظور تغییر کاربری شماره اختصاصی خود از تبلیغاتی به خدماتی اقدام کنند) قادر خواهند بود به همه فهرست مخاطبین خود و حتی مخاطبینی که از دریافت پیامک‌های تبلیغاتی انصراف داده و به عبارتی وارد بلک لیست مخابرات شده‌اند با موفقیت پیامک ارسال کنند.

در این نخستین روزهای بهره‌برداری از این سرویس تازه، اطمینان خاطر از دریافت پیامک‌های ارسال شده بوسیله شماره‌های وارد شده به بلک لیست مخابرات امریست که کیفیت و کمیت ارسال پیامک‌ها را ارتقا بخشیده و موجبات رضایتمندی بیشتر کاربران گرامی این سامانه را به همراه داشته‌است.

این سرویس از منوی ارسال پیامک قابل دسترسی و استفاده می‌باشد.

آداب و رسوم ارسال پیامک

آدب و رسوم ارسال پیامک

در کشور ما برای نوشتن پیامک از سه سبک استفاده می‌شود. گروهی کاملاً فارسی می‌نویسند. گروهی کاملاً انگلیسی و گروهی پینگیلیش (کلمات فارسی با حروف انگلیسی) را تایپ می‌کنند.

    ۱) اگر برای کسی پیامک انگلیسی می‌فرستید قبلاً اطمینان حاصل کنید که وی می‌تواند معنی کلمات شما را کامل درک کند. در غیر این‌صورت، این نوع ارسال پیام بی‌احترامی محسوب می‌شود. ضمناً اگر می‌خواهید به یک پیامک پاسخ دهید، تا حد امکان سعی کنید از همان سبک مورد استفاده‌ی فرستنده استفاده کنید.

    اگر فرستنده برای شما نوشته: Chetori? Khubi? در جواب ننویسید: «ممنون». این نوع جواب یادآوری به طرف مقابل است که «یا انگلیسی و درست و حسابی بنویس یا به همین زبان خودمان بنویس». همینطور برای کسی که پیامک فارسی می‌فرستد تا حد امکان پیامک انگلیسی یا پینگیلیش نفرستید.

    ۲) هرگز پیامک‌های سریالی ارسال نکنید. زمانی که یک پیامک ارسال می‌کنید موظف هستید منتظر بمانید تا طرف مقابل پاسخ دهد. اگر پاسخی دریافت نکرده‌اید به معنی این است که طرف مقابل درگیر یک کار با اولویت بیشتر است. ترجیحاً حرف‌های طولانی خود را هم در قالب پیامک‌های متعدد طولانی ارسال نکنید. به طرف مقابل احساس خوبی نمی‌دهد و آمارها نشان می‌دهند که معمولاً آخرین پیامک شما با دقت خوانده خواهد شد.

    ۳) بعضی وقت‌ها که پیامک شما دریافت نمی‌شود،‌ لطفاً به دنبالش پیامک‌های بعدی را ارسال نکنید. پیامک‌ها صف فیزیکی ندارند که با فشار دادن از این سمت، زودتر از آن سمت لوله بیرون بیایند! خصوصاً با توجه به اینکه طرف مقابل ممکن است موبایل را خاموش کرده یا در منطقه‌ای باشد که پوشش شبکه تلفن همراه ندارد. آیا تا به حال دقت کرده‌اید که بسیاری از انسان‌ها وقتی از تونل یا زیرزمین یا … بیرون می‌آیند و صدای بوق متعدد پیامک از موبایلشان به گوش می‌رسد،‌ لبخند عجیبی بر لب دارند؟ حس مهم بودن. حس موردنیاز بودن. حس اینکه چند نفر کارشان به کار من گیر کرده‌است و … آیا تا به حال فکر کرده‌اید که دردناک‌ترین صحنه در این حالت چیست؟ اینکه ۱۵ پیامک همه از یک نفر باشند!

    ۴) ارسال پیامک مانند ارسال ایمیل است. فرستادن آن با شماست و اختیار جواب دادن با طرف مقابل. این تاخیر ممکن است یک دقیقه، یک ساعت یا یک روز یا … طول بکشد. برای پیگیری پیامک خود، زنگ نزنید. یا اگر کاری هست که در نهایت باید با تلفن پیگیری شود،‌ این تعامل را با پیامک آغاز نکنید.

    ۵) از جمله تشریفات متعارف در بسیاری از فرهنگ‌های جهان این است که قبل از تماس تلفنی برای طرف مقابل پیامکی می‌فرستند تا مطمئن شوند که وی فرصت پاسخگویی تلفنی را دارد. در ارتباطاتی که موقعیت طرف مقابل از شما بالاتر است، این رفتار می‌تواند نشانه‌ای از ادب باشد.

    ۶) اگر طرف مقابل برای شما اهمیت دارد همیشه تلاش کنید پاسخ پیامک‌هایش را در حد و اندازه‌ی پیامک او تنظیم کنید. اگر کسی به شما پیامک زد: «چطوری؟ دلم برات تنگ شده؟ سرحالی؟ کارها خوب پیش میره؟» جواب این پیامک نمی‌تواند چنین باشد: «اااای…». یا اینکه: «ممنون. منم همینطور».

    ۷) تا حد امکان از ارسال تک‌حرف خودداری کنید. وقتی برای طرف مقابل می‌نویسید: chera j nemidi? معنایش این است که او آنقدر برای شما ارزش ندارد که ۵ ثانیه اضافی صرف او کنید و بنویسید: Chera Javab Nemidi? چگونه انتظار دارید وقتی خودتان در حد ۵ ثانیه برای طرف مقابل وقت نمی‌گذارید، او چند دقیقه وقت بگذارد و پاسخ شما را ارسال کند؟

    ۸) همیشه به کوتاه کردن طول پیامک (بدون خلاصه کردن واژه‌ها) فکر کنید. «من دلم برایت تنگ شده» دو واژه‌ی اضافی دارد: «من» (چون شما از طرف کس دیگری صحبت نمی‌کنید) و «برایت» چون قاعدتاً اگر به کسی پیامک می‌زنید دلتان برای همان فرد تنگ شده. «دلم تنگ شده» دوستانه‌تر و صمیمی‌تر است. اساساً پیامک فضای ارتباط غیررسمی است. اگر برای کسی پیامک ارسال می‌کنید که مجبورید بنویسید: «با سلام. احتراماً عطف به پیامک قبلی در خصوص …» به نظر می‌رسد انتخاب کانال پیامک برای گفتگو در رابطه‌ای تا این حد رسمی،‌ انتخابی بسیار نادرست است.

    ۹) گزارش دریافت یا Delivery Report صرفاً به این معناست که پیامک شما به موبایل دوستتان رسیده است. اما معلوم نیست که این پیامک خوانده شده یا نه. بنابراین اگر پیامک برای شما مهم است و می‌خواهید زمان یا مبلغ یا مکان ملاقات یا مطلب مهمی را هماهنگ کنید، در پایان پیامک از طرف مقابل بخواهید که خوانده شدن پیام را به شما گزارش دهد.

    ۱۰) حتی در صورتی‌که قرار دیدار یا شام یا مهمانی را با دوستان خود هماهنگ کرده‌اید، تایید مجدد با استفاده از پیامک می‌تواند نشانه‌ای از ادب و احترام باشد.

    ۱۱) اگر کسی به شما پیامک زد، لطفاً بلافاصله به او زنگ نزنید. ارسال پیامک به این معناست که او در این لحظه به هر دلیل نمی‌تواند با شما صحبت کند. همیشه پیامک را با پیامک پاسخ دهید و اگر لازم به تماس بود حتماً ابتدا با پیامک اجازه بگیرید. ضمن اینکه اجازه گرفتن به این سبک نیست که: «می تونی الان حرف بزنی؟». بلکه باید بپرسیم: «کی فرصت داری که تلفنی حرف بزنیم؟». تا او بتواند بدون دروغ یا توجیه یا استرس، زمان دیگری را پیشنهاد کند.

    ۱۲) هیچ رابطه‌ای را – چه کاری و چه عاطفی – با پیامک آغاز نکنید و با پیامک به پایان نرسانید. وقتی تمام شکل‌گیری یا پایان رابطه در چند کاراکتر خلاصه می‌شود، هر یک از طرفین باقی ماجرا را بر اساس مفروضات خود، تحلیل خواهد کرد.

    ۱۳) همه موبایل خود را شب‌ها خاموش نمی‌کنند. خیلی‌ها به دلیل مشکلات کاری مجبورند موبایل خود را روشن نگه دارند. اما این به آن معنی نیست که هر ساعتی از شبانه‌روز می‌توانید به طرف مقابل پیامک دهید.

    ۱۴) در یک جلسه‌ی رسمی و حتی یک مهمانی، برای ارسال پیامک یا پاسخ دادن به پیامک دیگران اجازه بگیرید. این‌کار هیچ تفاوتی با زنگ زدن ندارد. کار درستی نیست که در حضور دیگران، ناگهان سر خود را داخل موبایل خود فرو کنید!

    ۱۵) اگر کسی هر پیامک شما را دو روز بعد جواب می دهد،‌ لطفاً پیامک‌های او را چند ثانیه پس از دریافت پاسخ ندهید. هم احساس او خوب نخواهد بود و هم موقعیت شما.

    اطلاعات استخراج شده از: خبرگزاری باشگاه خبرنگاران

تبلیغات پیامکی

ویژگی‌های یک پیامک تبلیغاتی مفید

اکثر به قریب اتفاق مردم در زمان دریافت پیامک تبلیغاتی بدون توجه به متن و یا فرستنده سریعا آن را حذف و به ندرت کاربرانی هستند که شاید از اینگونه تبلیغات استفاده کنند.

کارشناسان اکنون در حال بررسی این موضوع هستند که چگونه می‌توان پیامکی را ارسال کرد که هم کوتاه و هم مفید باشد.

کارشناسان حوزه ارتباطات به این نتیجه رسیده اند که پیامک مفید باید چند مولفه داشته باشد:

  1. کوتاه باشد
  2. در زمان مناسبی از شبانه روز ارسال شود
  3. طبق یک برنامه منظم پیش برود و تکراری نباشد
  4. به صورت نظرسنجی یا مسابقه باشد

اکنون در عصری قرار داریم که باید به جای فروشنده بودن به مشاور فروش بودن بپردازیم و به جای معرفی کالای خاص یا توضیحاتی در مورد قیمت یا نام فروشگاه یا صنعت خودمان، بسیار خلاصه به موضوع کلی اشاره کرده و در یک چالش مکالمه‌ای به صورت پیامک تبلیغات مد نظرمان را دنبال کنیم.

اکنون در بین این حجم تبلیغات پیامکی اکثر برنامه‌هایی که با مبحث جایزه به صورت قرعه‌کشی دنبال می‌شود محبوبیت خاصی در بین مردم برای خود ایجاد کرده حتی به شکلی که مشاهده شده در یک خانواده سه نفره با تمامی خطوط پیامک زده و مسیر تبلیغات از سوی دیگری دنبال می‌شود.

چرا ما باید تبلیغات پیامکی را ببینیم؟

همیشه این سئوال ایجاد شده که شاید ارسال این نوع پیامک‌ها نوعی دخول به حریم شخصی افراد است اما در اکثر دنیا حداقل دیده شده که این سبک از تبلیغات بسیار هدفمند و سودمند نیز هست ولی مساله‌ای که باعث ضعف آن در ایران شده فقدان ادبیات و اصول منتهی به استفاده از این سرویس می‌باشد.

موضوعی که باعث شده از کیفیت این سبک از تبلیغات کسر کند. در قدم اول در رفع این معضل تا ساختن یک فرهنگ همراه با این تکنولوژی باید ارائه دهنده‌های این سرویس با کسب اطلاعات به روز و مفید به خریداران باعث این شوند تا افراد طبق همان چهار اصل که در ابتدای مطلب بیان شد اقدام به ارسال پیامک به حالت انبوه نمایند.

مشتری خود را راضی نگه دارید و مشتری جدید جستجو کنید

افدامی که اکنون باعث کمرنگ‌تر شدن این سرویس شده این است که اکثر کاربران از ارسال پنل پیامک انبوه در جستجوی مشتری جدید هستند. در صورتی که این نوع سرویس در اکثریت مواقع از بابت بحث ساپورت و پشتیبانی و خبری برای مشتریان می‌باشد و استفاده‌کننده سرویس از این پنل جهت بالابردن کیفیت خدمات خود استفاده کرده و در لایه‌های زیرین این سرویس در بلند مدت باعث رضایت بیشتر مشتریان خود می‌شود ولی ما هر روز شاهد هستیم حجم بسیار زیادی از پیامک‌های تبلیغاتی تنها با بسنده کردن به معرفی خدمات خود و ارائه آدرس و شماره تلفن خود منتظر بیشتر شدن مشتریان خود هستند و پر واضح است درصد بسیاری از پیامک‌های ارسالی بدون مطالعه و ذخیره شدن حذف می‌گردد.

اطلاعات استخراج شده از: خبرگزاری کار ایران – ایلنا

طول پیامک

دلیل تفاوت در طول پیامک فارسی و انگلیسی

شاید تا به امروز تصور می‌کردید که فرقی نمی‌کند که کارکترها فارسی باشند یا انگلیسی، هر کارکتر یک فضای مشخص را اشغال می‌کند. احتمالاً متوجه شده‌اید که محدودیت تعداد کارکترها در پیامک‌های فارسی تقریباً نصف کارکترها در پیامک‌های انگلیسی است. حال این پرسش مطرح می‌شود که چرا کارکترهای فارسی بیشتر از انگلیسی فضا اشغال می‌کنند؟

برای آزمایش این موضوع یک فایل متنی توسط نرم‌افزاری همچون Notepad ایجاد کنید و در آن یک کارکتر انگلیسی مانند a را وارد نمایید و فایل را ذخیره کنید حجم این فایل ۱ بایت خواهد بود. این آزمایش را با یک کارکتر فارسی مانند «ب» تکرار کنید؛ این بار حجم فایل ۲ بایت خواهد بود. دلیل این موضوع چیست؟ چرا کارکترهای فارسی فضای بیشتری را نسبت به کارکترهای انگلیسی اشغال می‌کنند؟

پاسخ این پرسش آسان است؛ حروف انگلیسی بر اساس الگوی کدگذاری به نام ASCII طراحی شده‌اند. ASCI مخفف American Standard Code for Information Interchange است و اولین بار در سال ۱۹۶۷ در ایالات متحده امریکا مورد استفاده قرار گرفت. در اَسکی هر کارکتر انگلیسی یک بایت فضا اشغال می‌کند. کارکترهای انگلیسی بخشی از کارکترهای لاتین به شمار می‌روند که اسکی به خوبی از آن‌ها پشتیبانی می‌کند. در زبان انگلیسی ۲۶ حرف وجود دارد که فارغ از اینکه بزرگ هستند یا کوچک، فضای یکسانی از حافظه را اشغال می‌کنند. در شکل زیر می‌توانید جدول کد اسکی را مشاهده نمائید.

کدهای اَسکی برای الفبای انگلیسی

کدهای اَسکی برای الفبای انگلیسی

در دهه ۱۹۶۰ و زمانی که کامپیوترها از حافظه ذخیره‌سازی بسیار محدودی بهره می‌بردند، استاندارد ASCII خلق شد تا کارکترها به روش استانداردی در حافظه تمام کامپیوترهای عرضه شده در آمریکا، ذخیره شوند. در آن زمان تصمیم گرفته شد تا با تکنیک خاصی هر کارکتر در ۸ بیت معادل یک بایت ذخیره شوند. در واقع هر کارکتر انگلیسی ۷ بیت فضا اشغال می‌کند و بیت هشتم برای چک‌کردن زوج یا فرد بودن عدد است.

با راه یافتن کامپیوتر به کشورهای مختلف جهان و نیاز به وارد‌نمودن زبان‌های مختلف دنیا که هر کدام کارکترهای خاص خود را دارند، استانداردهای کدگذاری مختلفی تعریف شد که از جهات گوناگون با ASCII متفاوت بودند. معروف‌ترین این استانداردها که امروزه بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد و پشتیبانی بسیار خوبی نیز از زبان فارسی دارد، Unicode است. در یونیکد، تمام کارکترهای زبان‌های مختلف دنیا در قالب یک مجموعه کارکتر ذخیره شده‌اند. معروف‌ترین روش در کدگذاری یونیوکد، UTF-8 است که امروزه بیشتر از باقی استانداردها مورد توجه قرار گرفته است. این استاندارد به شکلی طراحی شده است که از استانداردهای دیگر از جمله ASCII پشتیبانی کند. در UTF-8 هر کارکتر ۲ بایت یا بیشتر فضا اشغال می‌کند. در شکل زیر جدول یونیکد نمایش داده شده‌است.

کدهای یونیکد یوتی‌اف-8 برای الفبای غیر انگلیسی

کدهای یونیکد یوتی‌اف-۸ برای الفبای غیر انگلیسی

پس از آنجایی که حروف انگلیسی براساس استاندارد ASCII ذخیره می‌شوند یک بایت فضا اشغال می‌کنند و حروف فارسی نیز که عموماً براساس استاندارد UTF-8 ذخیره می‌شوند ۲ بایت یا بیشتر فضا اشغال می‌کنند.

با توجه به این توضیحات اگر در حال ارسال پیامک انگلیسی باشید ۱۶۰ بایت یا ۱۶۰ کارکتر انگلیسی در اختیار خواهید داشت و این در حالی است که این محدودیت برای پیامک‌های فارسی به کمتر از نصف کاهش می‌یابد.

اطلاعات استخراج شده از: خبرگزاری میزان | Mizan Online News Agency

پیامک انبوه

آشنایی با انواع پیامک‌های انبوه

احتمالا برای شما هم پیش آمده که پیامکی دریافت و فکر کنید تبلیغاتی است یا احساس کنید برای این پیامک‌ها از حساب شما پول کم می‌شود.

همه پیامک‌های انبوه دریافتی، تبلیغاتی نیست و پیامک‌های اطلاع‌رسانی و ارزش افزوده هم برای شما ارسال می‌شود و اساساً برای هر پیامکی پول پرداخت نمی‌کنید.

پیامک‌های تبلیغاتی، پیامک‌های انبوهی هستند که با سرشماره‌های خاصی همچون ۱۰۰۰، ۲۰۰۰ و ۳۰۰۰ و با هدف تبلیغ توسط شرکت‌ها ارسال می‌شوند.

پیامک‌های اطلاع‌رسانی آن دسته از پیامک‌های تبلیغاتی هستند که توسط خود اپراتور یا دولت و سایر نهادها ارسال می‌شود، مثل پیامک‌هایی که توسط خبرگزاری‌ها و بانک‌ها ارسال می‌شود. مشترک پولی بابت هیچ کدام از این پیامک‌ها پرداخت نمی‌کند.

نوع دیگری از پیامک‌ها نیز وجود دارند که به آن‌ها ارزش افزوده می‌گویند و مشترک بر بستر آن سرویس خاصی را دریافت می‌کند. تمامی سرویس‌های پیامکی همراه اول با ارسال کد معرفه آن سرویس (کد فعال‌سازی)، به شماره کوتاه شرکت ارائه دهنده آن سرویس (شرکت‌های ارائه دهنده سرویس‌های خدمات پیامکی و شماره‌های کوتاه آن‌ها در بخش شرکت‌های همکار آمده‌اند) فعال می‌شوند. این پیامک‌ها با سرشماره‌های مشخصی همچون ۲۰۳۰، ۲۰۲۰، ۳۰۱۱۳ برای مشترک ارسال می‌شود.

اولین پیامکی که از این سرشماره‌ها برای مشترک ارسال می‌شود، رایگان است و مبلغ پیام‌های بعدی در آن ذکر شده است. در صورت فعال‌سازی سرویس مورد نظر، برای هر پیام، مبلغ معینی از حساب شما کسر می‌شود.

برای فعال سازی کافی است کدهای فعال‌سازی را به شماره کوتاه شرکت ارائه دهنده آن سرویس ارسال کنید. به طور مثال با ارسال کد فعال‌سازی ام‌بی‌ای (کد فعالسازی فارسی) و یا MBA (کد فعالسازی لاتین) به سرشماره ۲۰۳۰ می‌توانید عضو سرویس مدیریت موفق شوید.

همچنین برای آگاهی از خدمات هر یک از شماره‌های کوتاه کافیست یک پیامک خالی به آن شماره ارسال و لیست تمامی سرویس‌های تعریف شده بر روی آن شماره را به رایگان دریافت کنید.

برای غیرفعال‌سازی هر یک از سرویس‌های فعال خود، کافی است کد غیرفعال‌سازی فارسی یا لاتین آن سرویس (ترکیب کد معرفه فارسی سرویس با کلمه خاموش یا کد معرفه لاتین سرویس با کلمه OFF) را برای شماره کوتاه شرکت ارائه دهنده آن سرویس ارسال کنید.

راه ساده‌تر غیرفعال‌سازی، ارسال یکی از عبارات «OFF» و یا «خاموش» به شماره کوتاهی است که سرویس از آن دریافت می‌شود. به طور مثال با ارسال کد غیرفعال‌سازی ام‌بی‌ای خاموش (کد غیرفعال‌سازی فارسی) یا MBA off (کد غیرفعال‌سازی لاتین) به سرشماره ۲۰۳۰ می‌توانید عضویت سرویس مدیریت موفق را لغو کنید.

در صورت بروز هرگونه خطا در فعال‌سازی و غیرفعال‌سازی سرویس‌ها، می‌توانید از طریق تلفن‌های دائمی و اعتباری همراه اول با شماره ۹۹۹۰ و با سایر خطوط با شماره ۹۱۲۹۹۹۰ تماس بگیرید.

همچنین برای عدم دریافت پیامک‌های تبلیغاتی، می‌توانید عدد «۱» را به «۸۹۹۹» ارسال و یا کد دستوری #۸۹۹۹* را شماره‌گیری کنید و یا با مرکز اطلاع رسانی ۹۹۹۰ تماس بگیرید. نکته مهم دیگر آن‌ که با لغو پیامک‌های تبلیغاتی، پیامک‌های اطلاع‌رسانی مثل پیامک‌های بانکی حذف نمی‌شوند.

اطلاعات استخراج شده از: خبرگزاری دانشجویان ایران – ایسنا